We zoeken jou!

Ja, echt. Want in de haven zijn we op zoek naar alle soorten talenten. Van het schip, door de haven, tot hun eindbestemming: goederen passeren ondenkbaar veel schakels met evenveel jobkansen.

Van het schip...

In de haven passeert jaarlijks bijna 300 miljoen ton goederen in de vorm van containers, stukgoederen, massagoederen of projectlading zoals onderdelen van windmolens. 

 

Rederijen verschepen ze van en naar de haven. Loodsen, die de vaarwateren rond de haven als geen ander kennen, begeleiden de zeeschepen, terwijl sleepboten en bootmannen ze door de nauwe dokken en sluizen helpen. Baggeraars zorgen ervoor dat de waterwegen ook voor de grootste schepen toegankelijk blijven.

Ontdek de vacatures in Antwerpen en Zeebrugge en kom werken bij onze bedrijven.

Op zoek naar een technische job?

Ben je handig met techniek? Kijk dan eens naar vacatures voor monteurs, productiemedewerkers, mecaniciens of elektriciens. Hou je van wat meer actie? Ontdek de meer operationele jobs en kom werken voor een bedrijf als magazijnier, dispatcher, expediteur, transportplanner, chauffeur, operationeel of logistiek medewerker.

Duik in de technische vacatures
Ontdek alle technische jobs als mecanicien, elektricien, monteur, magazijnier of voor chauffeurs in de haven van Zeebrugge en Antwerpen .

...door de haven...

Aan de terminals laden havenarbeiders de goederen van het schip op het land. Die goederen slaan ze op en bereiden ze voor op hun verdere reis naar de eindbestemming. De meeste terminals hebben hun eigen specialisatie: containers, bederfbare goederen als fruit of life science en healthcare producten, rollend materieel als auto's of gevaarlijke goederen als LNG of waterstof. Logistieke bedrijven bewaren die goederen in aangepaste magazijnen.

 

Maar in de haven gebeurt nog meer. Heel wat bedrijven leveren toegevoegde-waarde-diensten. Denk aan kwaliteitscontroles van voedingsproducten, douane-administratie, installatie en afwerking van nieuwe wagens. Chemiebedrijven verwerken ruwe grondstoffen tot (eind)producten als smeermiddelen en plastic granulaten. In het NextGen District in Antwerpen werken bedrijven aan de circulaire economie van de toekomst en krijgen jonge ondernemingen de kans om hun innovatieve projecten verder uit te bouwen.

Havenjobs

Op zoek naar een administratieve job?

Kantoorjobs bij de vleet in de haven! Ontdek heel wat vacatures bij sales, human ressource, IT, finance, planning, documentbeheer, logistiek, expeditie of administratie.

Duik in de administratieve vacatures
In de haven van Antwerpen of Zeebrugge liggen tal van boeiende kantoorjobs voor het grijpen waar je geen werkervaring voor nodig hebt.

...naar de eindbestemming

Zijn de goederen klaar voor de eindconsument, voor bulk of voor een andere soort lading? Dan brengen transportoperatoren ze naar hun eindbestemming in het achterland, in België of ver daarbuiten. De haven kent een uitgebreid aanbod aan transportmogelijkheden. Je kent natuurlijk de talloze vrachtwagens, maar ook spoorvervoer, binnenvaart en pijpleidingen spelen een belangrijke rol in de haven bij het vervoeren van goederen.

 

Expediteurs leiden de hele goederenstroom in goede banen. Het zijn de architecten van de logistieke keten. Ze coördineren het hele transport van oorsprong tot bestemming en regelen alle administratie. Ook IT-bedrijven spelen hierin een cruciale rol. Zij ontwikkelen digitale toepassingen om data te verzamelen en processen te vereenvoudigen. Denk aan het monitoren van getijden, het opsporen van drijfafval of olielekken, het tracken van containers en het afhandelen van douaneformaliteiten.

Ontdek de jobs
Een job in de haven. Da's net iets anders.

Blijf op de hoogte

Blijf jij graag als eerste op de hoogte over updates en nieuwtjes op Havenjobs.com? Laat dan zeker je persoonlijke gegevens achter via dit formulier. 

Schrijf je in
Blijf op de hoogte.

Dit vind je misschien ook interessant