Partners

Havenjobs is een initiatief van Port of Antwerp-Bruges, VDAB, Voka Antwerpen-Waasland en West-Vlaanderen, Alfaport Voka, APZI, Maatschappij Linkerscheldeoever, CEWEZ, Stad Antwerpen en Brugge, het Havencentrum van de Provincie Antwerpen en TUA West. Ontdek hier wat deze strategische partners voor jou kunnen betekenen als werkzoekende.

We zijn op zoek naar jou!

Sta je op het punt af te studeren en snak je naar een nieuwe uitdaging? Ga eens in de haven van Antwerpen of Zeebrugge kijken. Daar liggen tal van boeiende kantoorjobs én technische vacatures voor het grijpen.

In de haven zijn we op zoek naar alle soorten talenten. In boeiende technische jobs of administratie, IT of industrie zelfs als je geen werkervaring hebt.

Port of Antwerp-Bruges

Als belangrijkste economische motor van België zorgt de haven van Antwerpen en Zeebrugge voor 73 700 directe jobs. Mensen zijn cruciaal om deze motor draaiende te houden. Samen met onze partners bieden we jou met Havenjobs een gebruiksvriendelijk platform waar je alle vacatures op één plek kan ontdekken. Werken in de haven is niet alleen boeiend, maar ook ontzettend leuk. Leer meer over deze spannende omgeving op onze website. 

Lees meer
Als belangrijkste economische motor van België zorgt de haven van Antwerpen en Zeebrugge voor 73 700 directe jobs

VDAB

VDAB biedt elke burger een kans op een duurzame loopbaan in een samenleving in beweging. We zetten in op vacaturegedreven competentieversterking door een professionele benadering op maat.

 

Voor wie geïnteresseerd is in een carrière in de haven, heeft VDAB een breed scala aan opleidingen en cursussen. Deze opleidingen variëren van basisopleidingen tot gespecialiseerde trainings en hebben als doel vaardigheden te ontwikkelen om zo de kansen tijdens een jobzoektocht in de haven te vergroten.

 

Als arbeidsmarktregisseur creëert VDAB een dynamische arbeidsmarkt. Dankzij de datagedreven aanpak kunnen werkzoekenden rekenen op professionele ondersteuning bij het vinden van hun droomjob in de haven. 

Lees meer
Voor wie geïnteresseerd is in een carrière in de haven, heeft VDAB een breed scala aan opleidingen en cursussen.

Voka Antwerpen-Waasland

Jobs in de haven? Dan denk je al snel aan jobs in de maritieme en logistieke sector. Maar wist je dat er ook in de maakindustrie oneindig veel gevarieerde en boeiende jobs zijn? De industrie in de haven is de weg ingeslagen naar een circulaire economie met nieuwe, duurzame energievormen. Zo werk je dagelijks mee aan de ontwikkeling van nieuwe producten met een kleinere milieu-impact en word je deel van de oplossing.

 

Op www.jobsindeindustrie.be krijg je een beeld van het type industriële jobs die je in de haven vindt. Je maakt kennis met enkele jongeren die er recent aan de slag gingen en hun ervaringen delen. De website is een initiatief van het Platform Industrie van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Lees meer
In de maakindustrie vind je oneindig veel gevarieerde en boeiende jobs.

Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO)

Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) staat sinds 1982 in voor het beheer en grondbeleid van de Waaslandhaven, deel van de haven van Antwerpen. MLSO streeft daarbij naar een duurzame ruimtelijke en economische ontwikkeling. Daartoe kanaliseert MLSO de behoeften van stakeholders, organiseert zij gepaste acties en doet ze samenwerken. 

 

De haven in het linkerschelde oevergebied heeft een totale oppervlakte van 4 683 hectare. Hiervan wordt nu al ca. 2 500 hectare uitgebaat als bedrijventerrein. Dit levert uiteraard heel wat jobs op. Eind 2021 werkten er in de Waaslandhaven direct en indirect 47 931 mensen (VTE). 

Lees meer
Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) beheert sinds 1982 het grondbeleid van de Waaslandhaven in Antwerpen, met oog voor duurzaamheid en economische groei.

Alfaport Voka

Goesting om meer te leren over de rijkdom aan maritieme en logistieke jobs in de Antwerpse haven? Check dan zeker www.jobsindehaven.be, een initiatief van Alfaport Voka, dé werkgeversorganisatie van logistieke en maritieme bedrijven in de haven van Antwerpen. Via testimonials van werknemers uit de maritieme en logistieke bedrijven geven we je een realistische kijk op de haven als boeiende werkplek. Via filmpjes tonen we de diversiteit aan jobs binnen onze sector, waar geen enkele dag hetzelfde is. 

 

Naast de website loopt de campagne ook via social mediakanalen waar we je als potentiële werknemer prikkelen met inspirerende korte getuigenissen en sfeerbeelden. Bovendien nemen onze havenbedrijven, hun werknemers en gerelateerde havenpartners onze Instagrampagina regelmatig over om je zo een realistische blik te gunnen achter de schermen. Check #jobsindehaven!

Lees meer
Alfaport Voka is dé werkgeversorganisatie van logistieke en maritieme bedrijven in de haven

Stad Antwerpen

Antwerpen is met maar liefst 104 000 bedrijven dé bruisende metropool van Vlaanderen. Als historische havenstad heeft Antwerpen altijd nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken verwelkomd, waardoor de stad al eeuwenlang bekend staat om haar unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap.  

 

Door te investeren in innovatie, duurzaamheid en infrastructuur versterkt Stad Antwerpen de positie van Antwerpen als toonaangevende havenstad in Europa. Deze samenwerking creëert nieuwe kansen en verbetert de levenskwaliteit in de stad en rond de haven. Kortom, Antwerpen is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een bruisende en dynamische omgeving met talloze mogelijkheden voor de toekomst.

Lees meer
Antwerpen is met maar liefst 104 000 bedrijven dé bruisende metropool van Vlaanderen.

Havencentrum

Het Havencentrum van de Provincie Antwerpen brengt de fascinerende havenwereld dichter bij jongeren. Met spannende excursies en interactieve workshops voor scholen krijgen 10- tot 26-jarigen de kans om de haven in actie te zien en de vele verschillende aspecten van deze bruisende omgeving te ontdekken.

 

Maar dat is niet alles: het Havencentrum brengt de haven ook naar de jongeren met op maat gemaakt lesmateriaal. Door deze unieke benadering worden ze geïnspireerd en gestimuleerd om meer te weten te komen over de vele spannende carrièremogelijkheden die de haven te bieden heeft. Het Havencentrum sensibiliseert de jongeren voor de cruciale rol die de haven speelt in onze samenleving en enthousiasmeert hen voor kansen die de haven hen biedt in de toekomst.

Lees meer
Het Havencentrum van de Provincie Antwerpen brengt de fascinerende havenwereld dichter bij jongeren.

APZI - Voka West-Vlaanderen

APZI - Voka West-Vlaanderen verdedigt en verenigt de belangen van de bedrijven in het havengebied van Zeebrugge en ijvert voor een bedrijfsvriendelijk klimaat op vlak van onder andere mobiliteit, infrastructuur en de arbeidsmarkt dat de groei van de havenbedrijven in Zeebrugge ondersteunt. 

 

Door samen te werken en als één krachtige stem op te treden kunnen we de belangen van de havenbedrijven beter behartigen en invloed uitoefenen op het politieke en economische klimaat. Dat resulteert vandaag in een florerend havenplatform dat de economie van de regio versterkt en een belangrijke speler is op het wereldtoneel. 

Lees meer
APZI - Voka West-Vlaanderen verdedigt en verenigt de belangen van de bedrijven in het havengebied van Zeebrugge.

TUA West

TUA West verbindt kennisinstellingen, overheden en bedrijven in West-Vlaanderen om samen een antwoord te bieden op de maatschappelijke uitdagingen in onze provincie. We bundelen het aanbod van de hoger onderwijsinstellingen en bieden hun kennis aan op maat van bedrijven. 

Lees meer
TUA West verbindt kennisinstellingen, overheden en bedrijven in West-Vlaanderen.

CEWEZ

Een economische motor heeft sterke schakels nodig. Daarom kijkt werkgeverscentrale CEWEZ uit naar extra krachten die aan de slag gaan als havenarbeider bij een van de vele bedrijven in de havenplatformen van Zeebrugge en Oostende. Geen dag is dezelfde in onze West-Vlaamse havens. Spreekt die afwisseling je aan? Klik dan snel door naar onze vacatures. Ook gelegenheidshavenarbeiders zijn meer dan welkom en kunnen al aan de slag na 3 dagen opleiding.

Lees meer
CEWEZ promoot vacatures als havenarbeider bij een van de vele bedrijven in de havenplatformen van Zeebrugge en Oostende.

Brugge.inc

Brugge.inc zet de economische speerpunten van de stad Brugge in de kijker met de haven van Zeebrugge als de belangrijkste motor voor de economie. We willen mensen met ondernemersbloed maximaal kansen bieden om hun ambities waar te maken en streven ernaar om een aantrekkelijke omgeving te creëren voor bedrijven, investeerders en talent. We profileren en promoten samen de Brugse regio in binnen- en buitenland als een ijzersterke hub voor ondernemers. Zo winnen we nog meer talent en investeerders!  

Lees meer
Brugge.inc zet de economische speerpunten van de stad Brugge in de kijker met de haven van Zeebrugge als de belangrijkste motor voor de economie.

Blijf op de hoogte

Blijf jij graag als eerste op de hoogte over updates en nieuwtjes op Havenjobs.com? Laat dan zeker je persoonlijke gegevens achter via dit formulier. 

Schrijf je in
Blijf op de hoogte.